Kód: 138 | Výrobce: TRAPISTI - Sept-Fons, Francie

Džem výběrový - Pomeranč a mandarinky

149 Kč / ks
Skladem

55 g ovoce na 100 g hotového výrobku
Složení: plátky pomerančů (26,3 %) a mandarinek (26,3 %), třtinový cukr, jablečný pektin, citronová šťáva, koření (fenykl, anýz, skořice, zelený pepř, hřebíček).

Kategorie: Extra džemy a marmelády
Hmotnost: 0.37 kg

Džem výběrový (Extra) – Pomeranč a mandarinky
55 g ovoce na 100 g hotového výrobku
Složení: plátky pomerančů (26,3 %) a mandarinek (26,3 %), třtinový cukr, jablečný pektin, citronová šťáva, koření (fenykl, anýz, skořice, zelený pepř, hřebíček).
Obsah cukru: 60 g na 100 g džemu.
Bez barviva a konzervantu.
Hmotnost: 370 g.

Průměrný obsah živin ve 100 g: Energetická hodnota: 1110 kJ / 261 kcal. Tuky < 0,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny: < 0,1 g. Sacharidy: 64 g, z toho cukry: 60 g. Bílkoviny: 0,4 g. Sůl: 0,04 g.

Pomeranče jsou výborným zdrojem vitamínu C, obsahují tiamin (vitamín B1), folát (kyselinu listovou) a pektin, který může snížit hladinu cholesterolu v krvi. Vitamín C pomáhá vytvářet kolagen, který tvoří základ zdravé pokožky. Zároveň pomáhá tělu bránit se proti bakteriálním infekcím. Jako antioxidant může zabránit škodlivému působení volných radikálů. Dále jsou zdrojem selenu (posiluje obranyschopnost organismu), Kalia a magnezia, které organismus pročišťují. Výživnou hodnotu mají také membrány oddělující jednotlivé dílky. Obsahují pektin, druh rozpustné dietní vlákniny obsažené ve většině ovoce, zvláště v jablkách, citronech a červeném rybízu. Vysoké hladiny pektinu mohou snižovat hladinu cholesterolu v krvi. Membrány také obsahují bioflavonoidy, které mají antioxidační vlastnosti.

Mandarinky jsou bohatým zdrojem vitaminu C. Obsahují pektin, formu rozpustné vlákniny, která může pomáhat ke snižování hodnot krevního cholesterolu. Vitamin C je také antioxidant, který pomáhá předcházet škodám působeným volnými radikály a tak poskytuje určitou ochranu proti různým formám rakoviny.
Stejně i blanka mezi jednotlivými dílky dužiny, je hodnotnou součástí mandarinky, obsahuje rovněž pektin. Dužina i membrány také obsahují bioflavonoidy, které účinkují stejným způsobem jako antioxidanty.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: