Novinka
Kód: 610 | Značka: TRAPISTI - Nový Dvůr, Česko

Delices pomazánka z lískových oříšků a mléčné čokolády

169 Kč / ks
Skladem

41% lískových oříšků, 44 % mléčné čokolády

český výrobek, francouzská etiketa s názvem Delices Noisette Chocolat au lait;)
Bude i s bílou čokoládou ;)

Kategorie: Sladké pomazánky
Hmotnost: 0.185 kg

Delices pomazánka s lískových oříšků a mléčné čokolády vyrobena mnichy z Nového dvora dle originální trapistické receptury.

Složení: lískooříšková pasta 41%, mléčná čokoláda 44% (kakaová pasta, cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mlékosojový lecitín, přírodní vanilkové aroma), slunečnicový olej, vanilkový extrakt z lusků vanilky Bourbon z Madagaskaru. Žádné konzervační látky, žádný palmový olej.

Přirozený zdroj magnésia, železa, vápníku, fosforu, draslíku a mědi.

%RI: Vápník 153mg (19%), železo 2,3mg (17%), magnésium 100mg (27%), fosfor 237mg (34%), draslík 567mg (28%), měď 0,73mg (73%).

Tato pomazánka je jedna z mála, které mají tak vysoký obsah lískových oříšků!

 


Hmotnost: 185g

Původní oblastí výskytu lískových oříšků je Asie, odkud se pěstování rozšířilo do Evropy.
Keř šedohnědé barvy dorůstá do výšky kolem čtyř metrů. Kvete od února do dubna, plodem jsou oříšky, které dozrávají od září od října. Lískové oříšky jsou dobrým přírodním zdrojem vitaminu E. Mají vysokou výživnou hodnotu a dodávají tělu vitaminy skupiny B. Obsahují vlákninu, vitamin C, kyselinu listovou a pantotenovou, draslík, fosfor, vápník, síru, hořčík, sodík, nikl, mangan, železo, měď, zinek, jód, chrom, selen a bor. Bor je důležitým elementem pro člověka, protože ovlivňuje zdravotní stav kostí.

Výrobek chránit před vlhkostí, pokud je příliš měkký, lze jej uskladnit v ledničce.

Průměrné hodnoty ve 100g:
Energetická hodnota: 2731kJ (660kcal).
Bílkoviny:          9,6 g             Tuky:              58 g       z toho mastné kyseliny: 14 g      
Sacharidy:         23 g             z toho cukry:  22 g       Sůl:                              0,98 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

V klášteře Nový Dvůr na Toužimsku žijí mniši, kteří se věnují nejen modlitbám, ale chovají i ovce, hospodaří v lese a vyrábí výbornou hořčici a další výrobky, které pocházejí z mateřského kláštera Sept-Fons ve Francii, kde mniši sídlí již od 12. století.

 

15-09-2017 klaster Novy Dvur konec leta


Hořčice je vyráběna podle originální trapistické receptury. Jedná se o výrobek vysoké kvality, příbuzný druhu francouzské hořčice. Skleničky z Nového Dvora se kromě Česka a Francie prodávají v Německu, Rakousku, Maďarsku.

Dále se vyrábí široká paleta dalších výrobků jako jsou potravinářské doplňky, bio produkty pro snídaně, sušenky, zavařeniny, želé, přírodní multivitamíny a minerály, které také navazují na tradici produktů z mateřského kláštera Sept-Fons ve Francii. Jejich tradice v pěstování ovoce a cereálií je dovedla k ovládnutí přírodního bohatství prostředí, kde žijí.

O komunitě: v roce 1991 přišli první Češi do opatství Sept-Fons ve Francii. Po sedmi letech se někteří vrací s plánem založit klášter v České republice. V roce 1999 byl objeven zchátralý barokní statek Nový Dvůr, který byl tím pravým místem pro vznik kláštera. Klášter Nový Dvůr byl postaven podle architektonického návrhu londýnského architekta Johna Pawsona a jeho spolupracovníků. Stavba kláštera byla zahájena v květnu roku 2000, některé přípravné práce byly provedeny již v roce 1999. Kostel byl vysvěcen 2. září 2004.

Řehole svatého Benedikta a cisterciácká tradice v sobě vyváženě pojí společný život a nezávislost, práci a modlitbu, chudobu, avšak nikoli nouzi, ticho, prostor a přísnou samotu, jež umožňují směřovat k Bohu v bratrské atmosféře. Cisterciácký mnich je cenobita. Ideál důvěrného společenství s Bohem žije uprostřed svých bratří. Tak jako jej manuální práce pevně poutá ke konkrétním věcem, upřímný bratrský život, který požaduje svatý Benedikt a tradice Cîteaux, jej zavazuje k životu v lásce.