Tip
Kód: 41 | Značka: TRAPISTI - Nový Dvůr, Česko

Lískooříšková pomazánka

149 Kč / ks
Skladem

"Přírodní nutela"

Kategorie: Sladké pomazánky
Hmotnost: 0.21 kg

Lískooříšková pomazánka s obilnými klíčky
Složení: slunečnicový olej, glukóza-fruktózový sirup, lískooříšková pasta (14%), karamel (cukr, voda), cukr, obilné klíčky (10%), med, voda, vanilkový extrakt z lusků vanilky Bourbon z Madagaskaru.
Hmotnost: 210 g

V porovnání s jinými na trhu dostupnými pomazánkami obsahuje o 30 % méně cukru.

Původní oblastí výskytu lískových oříšků je Asie, odkud se pěstování rozšířilo do Evropy.
Keř šedohnědé barvy dorůstá do výšky kolem čtyř metrů. Kvete od února do dubna, plodem jsou oříšky, které dozrávají od září od října. Lískové oříšky jsou dobrým přírodním zdrojem vitaminu E. Mají vysokou výživnou hodnotu a dodávají tělu vitaminy skupiny B. Obsahují vlákninu, vitamin C, kyselinu listovou a pantotenovou, draslík, fosfor, vápník, síru, hořčík, sodík, nikl, mangan, železo, měď, zinek, jód, chrom, selen a bor. Bor je důležitým elementem pro člověka, protože ovlivňuje zdravotní stav kostí.

Průměrné hodnoty ve 100g:
Energetická hodnota: 2172 kJ (511kcal).
Bílkoviny:         5,6 g             Tuky:              37 g       z toho mastné kyseliny: 4,7 g      
Sacharidy:         39 g             z toho cukry:   37 g       Sůl:                              0,01g

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
Lískooříšková pomazánka Lískooříšková pomazánka
5
A Avatar autora | 10.2.2018
Tento výrobek nemá vzhledem ke své kvalitě a chuti konkurenci. Výborný.

V klášteře Nový Dvůr na Toužimsku žijí mniši, kteří se věnují nejen modlitbám, ale chovají i ovce, hospodaří v lese a vyrábí výbornou hořčici a další výrobky, které pocházejí z mateřského kláštera Sept-Fons ve Francii, kde mniši sídlí již od 12. století.

 

15-09-2017 klaster Novy Dvur konec leta


Hořčice je vyráběna podle originální trapistické receptury. Jedná se o výrobek vysoké kvality, příbuzný druhu francouzské hořčice. Skleničky z Nového Dvora se kromě Česka a Francie prodávají v Německu, Rakousku, Maďarsku.

Dále se vyrábí široká paleta dalších výrobků jako jsou potravinářské doplňky, bio produkty pro snídaně, sušenky, zavařeniny, želé, přírodní multivitamíny a minerály, které také navazují na tradici produktů z mateřského kláštera Sept-Fons ve Francii. Jejich tradice v pěstování ovoce a cereálií je dovedla k ovládnutí přírodního bohatství prostředí, kde žijí.

O komunitě: v roce 1991 přišli první Češi do opatství Sept-Fons ve Francii. Po sedmi letech se někteří vrací s plánem založit klášter v České republice. V roce 1999 byl objeven zchátralý barokní statek Nový Dvůr, který byl tím pravým místem pro vznik kláštera. Klášter Nový Dvůr byl postaven podle architektonického návrhu londýnského architekta Johna Pawsona a jeho spolupracovníků. Stavba kláštera byla zahájena v květnu roku 2000, některé přípravné práce byly provedeny již v roce 1999. Kostel byl vysvěcen 2. září 2004.

Řehole svatého Benedikta a cisterciácká tradice v sobě vyváženě pojí společný život a nezávislost, práci a modlitbu, chudobu, avšak nikoli nouzi, ticho, prostor a přísnou samotu, jež umožňují směřovat k Bohu v bratrské atmosféře. Cisterciácký mnich je cenobita. Ideál důvěrného společenství s Bohem žije uprostřed svých bratří. Tak jako jej manuální práce pevně poutá ke konkrétním věcem, upřímný bratrský život, který požaduje svatý Benedikt a tradice Cîteaux, jej zavazuje k životu v lásce.