Bez lepku.
Bez glutamátů.
Bez barviv.
Bez konzervantů.
Průměrný obsah živin ve 100 g: Energetická hodnota: 1460 kJ / 350 kcal. Tuky 9,7 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 5 g. Sacharidy: 0 g, z toho cukry: 0,4 g. Bílkoviny: 66 g. Sůl: 4,6 g.
Tepelně opracovaný masný výrobek trvanlivý.
Po otevření spotřebujte do 24 hodin.
Skladujte při teplotě od +5 °C do +30 °C.
Absorbér kyslíku uvnitř obalu není určen k požití.
Hmotnost: 25g
Koupí tohoto produktu, připraveného z masa jehňat našeho stáda, o která se sami staráme, máte nejen prospěch z pečlivé práce mnichů z Opatství Nový Dvůr, ale podporujete také ekologický přístup ke zpracování potravin. Ruční výroba v kombinaci s nejmodernějšími technologiemi nás odlišuje od ostatních ryze komerčních provozů. Přinášíme na váš stůl tradiční výrobek z kvalitních českých surovin.
Použití :
- pro rychlé občerstvení
- pro přípravu salátu, sendviče, slaného koláče
- při sportu a rekreaci jako zdravý zdroj energie
- jako chuťovka k aperitivu či při posezení s přáteli při sklence vína nebo piva
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
V klášteře Nový Dvůr na Toužimsku žijí mniši, kteří se věnují nejen modlitbám, ale chovají i ovce, hospodaří v lese a vyrábí výbornou hořčici a další výrobky, které pocházejí z mateřského kláštera Sept-Fons ve Francii, kde mniši sídlí již od 12. století.
Hořčice je vyráběna podle originální trapistické receptury. Jedná se o výrobek vysoké kvality, příbuzný druhu francouzské hořčice. Skleničky z Nového Dvora se kromě Česka a Francie prodávají v Německu, Rakousku, Maďarsku.
Dále se vyrábí široká paleta dalších výrobků jako jsou potravinářské doplňky, bio produkty pro snídaně, sušenky, zavařeniny, želé, přírodní multivitamíny a minerály, které také navazují na tradici produktů z mateřského kláštera Sept-Fons ve Francii. Jejich tradice v pěstování ovoce a cereálií je dovedla k ovládnutí přírodního bohatství prostředí, kde žijí.
O komunitě: v roce 1991 přišli první Češi do opatství Sept-Fons ve Francii. Po sedmi letech se někteří vrací s plánem založit klášter v České republice. V roce 1999 byl objeven zchátralý barokní statek Nový Dvůr, který byl tím pravým místem pro vznik kláštera. Klášter Nový Dvůr byl postaven podle architektonického návrhu londýnského architekta Johna Pawsona a jeho spolupracovníků. Stavba kláštera byla zahájena v květnu roku 2000, některé přípravné práce byly provedeny již v roce 1999. Kostel byl vysvěcen 2. září 2004.
Řehole svatého Benedikta a cisterciácká tradice v sobě vyváženě pojí společný život a nezávislost, práci a modlitbu, chudobu, avšak nikoli nouzi, ticho, prostor a přísnou samotu, jež umožňují směřovat k Bohu v bratrské atmosféře. Cisterciácký mnich je cenobita. Ideál důvěrného společenství s Bohem žije uprostřed svých bratří. Tak jako jej manuální práce pevně poutá ke konkrétním věcem, upřímný bratrský život, který požaduje svatý Benedikt a tradice Cîteaux, jej zavazuje k životu v lásce.