Kód: 195 | Výrobce: TRAPISTI - Sept-Fons, Francie

Džem výběrový - Maliny a červený rybíz

129 Kč / ks
Skladem

55 g ovoce na 100 g hotového výrobku
Složení: maliny (malinová kaše 27,7 %), červený rybíz (27,7 %), třtinový cukr, jablečný pektin, citronová šťáva.

Kategorie: Extra džemy a marmelády
Hmotnost: 0.37 kg

Džem výběrový (Extra) – Maliny a červený rybíz
55 g ovoce na 100 g hotového výrobku
Složení: maliny (malinová kaše 27,7 %), červený rybíz (27,7 %), třtinový cukr, jablečný pektin, citronová šťáva.
Obsah cukru: 60 g na 100 g džemu.
Bez barviva a konzervantu.
Hmotnost: 370 g.

Průměrný obsah živin ve 100 g: Energetická hodnota: 1110 kJ / 261 kcal. Tuky < 0,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny: < 0,1 g. Sacharidy: 64 g, z toho cukry: 60 g. Bílkoviny: 0,4 g. Sůl: 0,04 g.

Maliny obsahují okolo 13% jednoduchých cukrů, z minerálních látek pak hodně vápníku, hořčíku, fosforu, železa, draslíku, mnoho vitamínu C, karoten a vitamíny skupiny B, dále kyselinu jablečnou, vinnou, citrónovou, mravenčí, salicylovou, glykosidy. Také obsahují poměrně mnoho pektinu, tříslovin a rostlinná barviva. Pecičky obsahují 16% žlutozeleného oleje.
Obsah kyseliny salicylové je prospěšný při horečnatých onemocněních (snižuje horečku). Dále odbourávají cholesterol a příznivě působí při anémiích. Pomáhají při nachlazení a snižují vysoký krevní tlak. Vitamin A je přírodním léčebným prostředkem při očních potížích. Maliny zlepšují přísun výživných látek. Vysoká, koncentrace rutinu (vitaminu P) zpevňuje cévy v oku.

Červený rybíz je pěstovaný pro své nakyslé plody bohaté na vitamín C, organické kyseliny a minerální látky. Je pěstován a šlechtěn asi od 15. století, zejména ve Francii a Anglii, odtud od 16. století se dostal i do střední Evropy.
Obsažené flavonoidy působí proti arterioskleróze a nachlazení. Napomáhají sekreci různých šťáv. Jsou bohaté na betakaroten, biotin, vitamín C a E. Přinášejí úlevu při zánětech. Červený rybíz je výborným zdrojem draslíku.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: