Kód: 54 | Výrobce: TRAPISTI - Nový Dvůr, Česko

BIO hořčice s rajčaty

149 Kč / ks
Skladem

Jemně mletá BIO hořčice s rajčaty a olivovým olejem.

Kategorie: Hořčice
Hmotnost: 0.21 kg

Složení: ocet*, rajčata* (17 %), voda, hořčičné semínko*, třtinový cukr*, sůl, olivový olej*, koření*. Bez konzervantu.
*Suroviny pocházející z ekologického zemědělství.
Hmotnost: 210 g.

 

Doporučujeme podávat k:
červenému i bílému masu (hovězí, telecí, jehněčí, vepřové), podávanému za studena i za tepla,
drůbeži (kuřeti, perličce, kachně, huse, krůtě, králíkovi), podávané za studena i za tepla,
rybám grilovaným, pečeným v troubě, v alobalu, podávaným za studena i za tepla,
k přípravě octových omáček, ke studeným i teplým omáčkám.

 

Rajčata jsou velmi vhodná jako základ zdravé nebo doplněk či příloha běžné stravy. Povzbuzují chuť a zažívání. Kalium snižuje krevní tlak. Jsou bohatá na beta karoteny a vitamín C, v trochu menší míře obsahuje také vitamín B. Poslouží i jako zdroj chromu a draslíku, antioxidantů a vitamínu E.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

V klášteře Nový Dvůr na Toužimsku žijí mniši, kteří se věnují nejen modlitbám, ale chovají i ovce, hospodaří v lese a vyrábí výbornou hořčici a další výrobky, které pocházejí z mateřského kláštera Sept-Fons ve Francii, kde mniši sídlí již od 12. století.

 

15-09-2017 klaster Novy Dvur konec leta


Hořčice je vyráběna podle originální trapistické receptury. Jedná se o výrobek vysoké kvality, příbuzný druhu francouzské hořčice. Skleničky z Nového Dvora se kromě Česka a Francie prodávají v Německu, Rakousku, Maďarsku.

Dále se vyrábí široká paleta dalších výrobků jako jsou potravinářské doplňky, bio produkty pro snídaně, sušenky, zavařeniny, želé, přírodní multivitamíny a minerály, které také navazují na tradici produktů z mateřského kláštera Sept-Fons ve Francii. Jejich tradice v pěstování ovoce a cereálií je dovedla k ovládnutí přírodního bohatství prostředí, kde žijí.

O komunitě: v roce 1991 přišli první Češi do opatství Sept-Fons ve Francii. Po sedmi letech se někteří vrací s plánem založit klášter v České republice. V roce 1999 byl objeven zchátralý barokní statek Nový Dvůr, který byl tím pravým místem pro vznik kláštera. Klášter Nový Dvůr byl postaven podle architektonického návrhu londýnského architekta Johna Pawsona a jeho spolupracovníků. Stavba kláštera byla zahájena v květnu roku 2000, některé přípravné práce byly provedeny již v roce 1999. Kostel byl vysvěcen 2. září 2004.

Řehole svatého Benedikta a cisterciácká tradice v sobě vyváženě pojí společný život a nezávislost, práci a modlitbu, chudobu, avšak nikoli nouzi, ticho, prostor a přísnou samotu, jež umožňují směřovat k Bohu v bratrské atmosféře. Cisterciácký mnich je cenobita. Ideál důvěrného společenství s Bohem žije uprostřed svých bratří. Tak jako jej manuální práce pevně poutá ke konkrétním věcem, upřímný bratrský život, který požaduje svatý Benedikt a tradice Cîteaux, jej zavazuje k životu v lásce.