Tímto netradičním dárkem můžete potěšit každého, kdo ocení kvalitní a poctivý výrobek, vytvořený mnichy. Potkaly se zde naše tři hvězdy: Novodvorská, Jemná (BIO) a Bohemia (BIO), které udělaly díru do světa. Dneska už to není pivo, které vytane na mysl, když se mluví o trapistech, ale hořčice! V balení navíc naleznete recepty, které vás nasměrují k netradičním kulinářským zážitkům.
5 výhod pro zdraví při pravidelné konzumaci hořčice
- Hořčice obsahuje látky, které stimulují produkci trávicích enzymů a kyselin v žaludku, což může pomoci zlepšit trávení a přijímání živin z potravy.
- Protizánětlivé účinky hořčice jsou způsobeny fytonutrienty, které mohou pomoci snížit záněty v těle, například při bolestech kloubů nebo svalů.
- Pravidelná konzumace hořčice má rovněž účinky na imunitu. Díky své antioxidační schopnosti může hořčice pomoci posílit imunitní systém a chránit tělo před různými nemocemi a infekce.
- V hořčici jsou přítomny látky, které mohou stimulovat metabolismus a pomoci tělu spalovat kalorie efektivněji, což může prospět při hubnutí nebo udržování zdravé váhy.
- Nakonec je hořčice též bohatá na živiny: obsahuje vitamíny, minerály a fytonutrienty, které jsou důležité pro zdraví a správné fungování organismu, jako jsou například vitamín C, vápník, draslík nebo hořčík.
Výpis hodnocení
V klášteře Nový Dvůr na Toužimsku žijí mniši, kteří se věnují nejen modlitbám, ale chovají i ovce, hospodaří v lese a vyrábí výbornou hořčici a další výrobky, které pocházejí z mateřského kláštera Sept-Fons ve Francii, kde mniši sídlí již od 12. století.

Hořčice je vyráběna podle originální trapistické receptury. Jedná se o výrobek vysoké kvality, příbuzný druhu francouzské hořčice. Skleničky z Nového Dvora se kromě Česka a Francie prodávají v Německu, Rakousku, Maďarsku.
Dále se vyrábí široká paleta dalších výrobků jako jsou potravinářské doplňky, bio produkty pro snídaně, sušenky, zavařeniny, želé, přírodní multivitamíny a minerály, které také navazují na tradici produktů z mateřského kláštera Sept-Fons ve Francii. Jejich tradice v pěstování ovoce a cereálií je dovedla k ovládnutí přírodního bohatství prostředí, kde žijí.
O komunitě: v roce 1991 přišli první Češi do opatství Sept-Fons ve Francii. Po sedmi letech se někteří vrací s plánem založit klášter v České republice. V roce 1999 byl objeven zchátralý barokní statek Nový Dvůr, který byl tím pravým místem pro vznik kláštera. Klášter Nový Dvůr byl postaven podle architektonického návrhu londýnského architekta Johna Pawsona a jeho spolupracovníků. Stavba kláštera byla zahájena v květnu roku 2000, některé přípravné práce byly provedeny již v roce 1999. Kostel byl vysvěcen 2. září 2004.
Řehole svatého Benedikta a cisterciácká tradice v sobě vyváženě pojí společný život a nezávislost, práci a modlitbu, chudobu, avšak nikoli nouzi, ticho, prostor a přísnou samotu, jež umožňují směřovat k Bohu v bratrské atmosféře. Cisterciácký mnich je cenobita. Ideál důvěrného společenství s Bohem žije uprostřed svých bratří. Tak jako jej manuální práce pevně poutá ke konkrétním věcem, upřímný bratrský život, který požaduje svatý Benedikt a tradice Cîteaux, jej zavazuje k životu v lásce.
