Během výzkumů v klášterní knihovně se našli dokumenty z 16.století, které potvrzují, že vinný ocet byl produkován z dvou důvodů - léčebného a kulinářského.
Benediktini si mohli vybrat z různých jídel, které byli ochucované bylinkami vypěstovanými v jejich vlastní zahradě, jako byl česnek, cibule, petržel, pepř, majoránka, šafrán, kmín, zázvor, šalvěj a levandule. Ocet byl také nedílnou a důležitou součástí jídel.
Byl používán k dochucení jídel, ale také k uchování masa - marinování a konzervaci.
Octy vyráběné biologickou fermentací jsou důležitou součástí zdravé výživy. Benediktínské octy vyráběné z vína zachovávají základní fyziologické prvky ovoce, jako jsou aminokyseliny, vitamín B a řadu životně důležitých stopových prvků.


Aromaticus - Červený vinný ocet a 7koření (extrakt z jalovce obecného, meduňky lékařské, šalvěje lékařské, saturejky zahradní, muškátového oříšku, máty peprné, hřebíčku)

Aromaticus - Červený vinný ocet a 7koření (extrakt z jalovce obecného, meduňky lékařské, šalvěje lékařské, saturejky zahradní, muškátového oříšku, máty peprné, hřebíčku) Balsamum - bílý vinný ocet, koncentrát z hroznové štávy (53%), výtažek z rozinek a fíků, a barvivo (E 150 c) Floris - bílý vinný ocet, extrakt z levandule Salvia - bílý vinný ocet, extrakt ze šalvie

Balsamum - bílý vinný ocet, koncentrát z hroznové štávy (53%), výtažek z rozinek a fíků, a barvivo (E 150 c)