Hořčice je vyráběna podle originální trapistické receptury. Jedná se o výrobek vysoké kvality, příbuzný druhu francouzské hořčice nazývané „Moutarde à l’ancienne“, což je možno přeložit „Hořčice postaru“.
Tato hořčice je vyráběna řemeslnicky a v malém objemu, z vybraného hořčičného semínka, které po namočení do octa smíchaného s vodou pocházející z lesů obklopujících klášter, je rozdrceno na mlýnském kameni, provoněno medem a moravským bílým vínem. Jemně okořeněná hořčice je ručně plněna do sklenic, kde během několika týdnů dozrávání získává svoje nezaměnitelné aróma, které ji tak výrazně odlišuje od konkurenčních výrobků.
Je určena jak ke přímé spotřebě – tradičně jako příloha k masitým pokrmům, tak i k přípravě dressingů a omáček pro různé druhy salátů.


Středně mletá BIO hořčice s více ostrou chutí, do kysela s hroznovou šťávou a medem.

Hrubě mletá BIO hořčice s více ostrou chutí, s vínem, medem a kořením.


Dárkové balení 3hořčic: Novodvorská, BIO Jemná a BIO Rajčatová s dvěma originálními recepty pro každý druh hořčice.