Kód: 59 | Značka: TRAPISTI - Nový Dvůr, Česko

Hořčice trapistická

129 Kč / ks
Skladem

Jemně mletá a silně pikantní hořčice. Výrazná a jemně kořeněná chuť.

Kategorie: Hořčice
Hmotnost: 0.21 kg

Speciální hořčice, jemně mletá a silná, vyrobená mnichy z Nového Dvora podle originální trapistické receptury.

Složení:
hořčice, ocet, slunečnicový olej, voda, moravské víno bílé, sůl, třtinový cukr, koření, zahušťovadla: xanthan a guma guar. Bez konzervantu.
Hmotnost: 190 g

Průměrný obsah živin ve 100 g:
Energetická hodnota: 1330 kJ / 318 kcal.
Tuky:              29 g,     z toho nasycené mastné kyseliny: 2,8 g.
Sacharidy:     4,8 g,     z toho cukry:                                 3,8 g.
Bílkoviny:       7,4 g.     Sůl:                                               4,1 g.

Doporučujeme podávat k:
bílému masu (telecímu, vepřovému), podávanému za studena i za tepla,
drůbeži (kuřeti, krůtě, králíkovi, huse), podávané za studena i za tepla,
rybám grilovaným, pečeným v troubě, v alobalu, podávaným za studena i za tepla,
studeným uzeninám, šunce, k teplým párkům, klobásům, atd.
vnitřnostem (játrům, ledvinkám),
k přípravě octových omáček, ke studeným i teplým omáčkám.

V řadě silných hořčic se naše Trapistická odlišuje svou výraznou a jemně kořeněnou chutí. Originalita jejího složení ji dovolí dlouhodobě zachování její pikantnosti. Koření, které obohacuje její nevšední aroma, ji dodává také přirozenou zlatavou barvu. Budete příjemně překvapeni její hladkou a jemnou strukturou.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

V klášteře Nový Dvůr na Toužimsku žijí mniši, kteří se věnují nejen modlitbám, ale chovají i ovce, hospodaří v lese a vyrábí výbornou hořčici a další výrobky, které pocházejí z mateřského kláštera Sept-Fons ve Francii, kde mniši sídlí již od 12. století.

 

15-09-2017 klaster Novy Dvur konec leta


Hořčice je vyráběna podle originální trapistické receptury. Jedná se o výrobek vysoké kvality, příbuzný druhu francouzské hořčice. Skleničky z Nového Dvora se kromě Česka a Francie prodávají v Německu, Rakousku, Maďarsku.

Dále se vyrábí široká paleta dalších výrobků jako jsou potravinářské doplňky, bio produkty pro snídaně, sušenky, zavařeniny, želé, přírodní multivitamíny a minerály, které také navazují na tradici produktů z mateřského kláštera Sept-Fons ve Francii. Jejich tradice v pěstování ovoce a cereálií je dovedla k ovládnutí přírodního bohatství prostředí, kde žijí.

O komunitě: v roce 1991 přišli první Češi do opatství Sept-Fons ve Francii. Po sedmi letech se někteří vrací s plánem založit klášter v České republice. V roce 1999 byl objeven zchátralý barokní statek Nový Dvůr, který byl tím pravým místem pro vznik kláštera. Klášter Nový Dvůr byl postaven podle architektonického návrhu londýnského architekta Johna Pawsona a jeho spolupracovníků. Stavba kláštera byla zahájena v květnu roku 2000, některé přípravné práce byly provedeny již v roce 1999. Kostel byl vysvěcen 2. září 2004.

Řehole svatého Benedikta a cisterciácká tradice v sobě vyváženě pojí společný život a nezávislost, práci a modlitbu, chudobu, avšak nikoli nouzi, ticho, prostor a přísnou samotu, jež umožňují směřovat k Bohu v bratrské atmosféře. Cisterciácký mnich je cenobita. Ideál důvěrného společenství s Bohem žije uprostřed svých bratří. Tak jako jej manuální práce pevně poutá ke konkrétním věcem, upřímný bratrský život, který požaduje svatý Benedikt a tradice Cîteaux, jej zavazuje k životu v lásce.