Steviarebaudiana je rostlina pocházející z jedné izolované oblasti v Paraguaji. Již celá staletí užívají indiáni kmene Guaraní tuto „sladkou bylinu“ ke snížení hořkosti maté a k léčebným účelům. Její sladká síla pochází z glykosidů, zejména z rebaudiosidu A, který je přibližně 250x sladší než cukr a bez kalorií. Rozhodnutí Japonska (v roce 1970) zakázat umělá sladidla ve prospěch výtažku ze stenie (rebaudiosid A) přilákalo k této podivuhodné rostlině pozornost diabetiků celého světa.
Nutristevia umožňuje slazení mléčných výrobků, teplých i studených nápojů, salátů, ovoce atd. Používá se jako cukr, ale v třikrát nižším množství.
Složení: erythritol*, čekanková vlákna, rebaudiosid-A (výtažek z rostliny stevia), antiaglomeranty: koloidní silice, přírodní aroma. Neobsahuje gluten.
*Sladidlo obsažené přírodně v některých druzích ovoce, zeleniny, vína a sýrů, získávané přírodní fermentací. Na rozdíl od ostatních polyolů je dokonale stravitelný. Erythriol a rebaudiosid-A mají nulový glykemický index, nepodporují tvorbu zubního kazu a neobsahují žádné kalorie.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.