Kód: 1789 | Značka: TRAPISTI - Sept-Fons, Francie

Džem výběrový - 4 druhy červeného ovoce

149 Kč / ks
Skladem

55 g ovoce na 100 g hotového výrobku
Složení: jahody (22 %), višně (20,2 %), maliny (6 %), červený rybíz (červenorybízová kaše 6,9 %), třtinový cukr, jablečný pektin, citronová šťáva.

Kategorie: Extra džemy a marmelády
Hmotnost: 0.37 kg

Džem výběrový (Extra) 4 druhy červeného ovoce
55 g ovoce na 100 g hotového výrobku
Složení: jahody (22 %), višně (20,2 %), maliny (6 %), červený rybíz (červenorybízová kaše 6,9 %), třtinový cukr, jablečný pektin, citronová šťáva.
Obsah cukru: 60 g na 100 g džemu.
druhy červeného ovoce
Džem výběrový (Extra) 4 druhy červeného ovoce
55 g ovoce na 100 g hotového výrobku
Složení: jahody (22 %), višně (20,2 %), maliny (6 %), červený rybíz (červenorybízová kaše 6,9 %), třtinový cukr, jablečný pektin, citronová šťáva.
Obsah cukru: 60 g na 100 g džemu.
Bez barviva a konzervantu.
Hmotnost: 370 g.

Průměrný obsah živin ve 100 g: Energetická hodnota: 1110 kJ / 261 kcal. Tuky < 0,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny: < 0,1 g. Sacharidy: 64 g, z toho cukry: 60 g. Bílkoviny: 0,4 g. Sůl: 0,04 g.

Jahody jsou velmi bohatým zdrojem vitamínu C. Dále jsou bohatým zdrojem vitamínu A, B, E a organických kyselin. Jahoda obsahuje také lehce stravitelnou vlákninu, což umožňuje snadné další tepelné zpracování. Z minerálních látek je v jahodě zastoupen převážně draslík, dále zinek, hořčík, síra, vápník a pak některé netypické prvky jako je bór, fluór, kobalt či molybden.

Višně jsou dobrým zdrojem draslíku; ten pomáhá udržovat pravidelný rytmus srdce a zdravou pokožku. Navíc obsahují nezanedbatelné množství vitaminu C. Obsahují mnoho vápníku pro kosti a zuby a pro správnou funkci nervů, železa pro krvetvorbu a dýchání buněk a draslíku, který podporuje vylučování vody z těla.

Maliny obsahují okolo 13 % jednoduchých cukrů, z minerálních látek pak hodně vápníku, hořčíku, fosforu, železa, draslíku, mnoho vitamínu C, karoten a vitamíny skupiny B, dále kyselinu jablečnou, vinnou, citrónovou, mravenčí, salicylovou, glykosidy. Také obsahují poměrně mnoho pektinu, tříslovin a rostlinná barviva. Pecičky obsahují 16 % žlutozeleného oleje.

Červený rybíz je pěstovaný pro své nakyslé plody bohaté na vitamín C, organické kyseliny a minerální látky. Obsažené flavonoidy působí proti arterioskleróze a nachlazení. Napomáhají sekreci různých šťáv. Jsou bohaté na betakaroten, biotin, vitamín C a E. Přinášejí úlevu při zánětech. Červený rybíz je výborným zdrojem draslíku.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: