Džem vhodný pro milovníky citrusů. Vyrábí se z celého, neošetřeného ovoce. Výsledný džem má želatinovou konzistenci díky pektinu, který je přirozeně přítomen ve slupce ovoce. Kůra, kandovaná během výrobního procesu, je velmi příjemná na žvýkání. Kromě sladkých receptů se tento džem skvěle hodí i k vyzrálým sýrům, zejména k pecorinu.
Neobsahuje barviva ani konzervační látky
Složení: Celé cedráty, voda, cukr, citronová šťáva.
Obsah ovoce: 35 g na 100 g výrobku.
Celkový obsah cukru: 46 %
Uchovejte mimo dosah světla a tepla.
Po otevření uchovejte v lednici.
Hmotnost: 330 g
Marmellata di Cedri
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Konečně jsme se dostali do Piemontu (podzim 2025), do poměrně nového benediktínského kláštera Petra a Pavla v Germagnu z roku 1971, který tvoří 9 mnichů. Již léta vyrábějí výborné italské džemy a i zeleninové omáčky, které jsme ochutnali v jiných klášterech.
Klášter svatých Petra a Pavla v Germagnu byl založen v roce 1971 a je benediktinským převorstvím kongregace Subiaco-Cassinese. Nachází se na svazích hory Massone s výhledem na jezero Orta a vždy se věnoval výrobě medu, džemů, lihovin a omáček.






