Novinka
Kód: 749/215 | Značka: CISTERCIÁČKY - Kismaros, Maďarsko

Švestkové povidla

Povidla švestkové (240%), vařené 24h - mírně husté - bez přidaného cukru.

Zvolte variantu

džem: 215-225g
Skladem | 749/215
129 Kč / ks
džem: 365-380g
Skladem | 749/365
199 Kč / ks

Povidla švestkové (240%), vařené 24h - mírně husté - bez přidaného cukru.

240 g ovoce na 100 g hotového výrobku
Složení: Švestky 100 %, pektin.
Obsah přírodního cukru: 45g na 100 g džemu.
Bez barviva a konzervantů.

Hmotnost obsahu: 225 g - menší velikost sklenice
Hmotnost obsahu: 390 g - větší velikost sklenice


Švestky nejsou příliš bohaté na vitamín C, zato v nich nacházíme zdroj vitamínů skupiny B, někdy jsou dokonce přirovnávány k tabletě B-komplexu. Obsahují např. vitamín B12 - kabalamin, důležitý pro krvetvorbu, jeho konzumace je prevencí nebezpečné anémie. Dále biotin - vitamin H, který je nezbytný pro látkovou přeměnu v těle a pečuje o zdraví pokožky.
Dalším důležitým vitamínem, zastoupeným ve švestkách, je vitamin E, silný antioxidant, chránící buňky lidského těla před poškozením. Je prevencí některých druhů rakoviny a kardiovaskulárních chorob, pomáhá také udržovat zdravou hladinu cholesterolu v krvi.
Švestky jsou ale především bohatou zásobárnou minerálů, obsahují draslík (srdce, nervy, svaly), fosfor (látková přeměna, zuby, kosti), železo (krvetvorba, okysličování buněk), hořčík (mozek, svaly, metabolismus), vápník (kosti, zuby, nervy) a menší množství síry a zinku. Všechny jmenované látky jsou nepostradatelné pro zdravé pochody v lidském těle. Švestky byly dříve v jakékoli formě cennou potravinou po celý rok, protože se dají konzervovat hned několika způsoby. V období jara a zimy, s nedostatkem čerstvé zeleniny a ovoce tak sloužily jako zásobárna nedostatkových a zdraví prospěšných látek a v neposlední řadě i zdroj energie.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Klášter cisterciáček funguje po roce 1990, nicméně počátky najdeme v roce 1959.

Více o jejich historii najdete zde http://www.cisztercimonostor.hu/indexc.php?id=history