Tento sladký a kyselý džem lze kombinovat se sladkými nebo slanými pokrmy, zejména na toastu a slouží jako svačina pro aperitiv, ale také (a především) k doprovodu sýrů a mas.
Složení: Tropea cibule (Kalábrie - Sicílie), cukr, jablka, balsamikový ocet (18%), med, hřebíček.
Po otevření uchovávejte v lednici.
Bez konzervantů, umělých aromat a barviv.
Hmotnost: 95 g.
Cipolle di Tropea con aceto balsamico
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Konečně jsme se dostali do Piemontu (podzim 2025), do poměrně nového benediktínského kláštera Petra a Pavla v Germagnu z roku 1971, který tvoří 9 mnichů. Již léta vyrábějí výborné italské džemy a i zeleninové omáčky, které jsme ochutnali v jiných klášterech.
Klášter svatých Petra a Pavla v Germagnu byl založen v roce 1971 a je benediktinským převorstvím kongregace Subiaco-Cassinese. Nachází se na svazích hory Massone s výhledem na jezero Orta a vždy se věnoval výrobě medu, džemů, lihovin a omáček.






