Benediktíni - Germagno, Itálie
Webová stránka značky: Benediktíni - Germagno, Itálie
Konečně jsme se dostali do Piemontu (podzim 2025), do poměrně nového benediktínského kláštera Petra a Pavla v Germagnu z roku 1971, který tvoří 9 mnichů. Již léta vyrábějí výborné italské džemy a i zeleninové omáčky, které jsme ochutnali v jiných klášterech.
Klášter svatých Petra a Pavla v Germagnu byl založen v roce 1971 a je benediktinským převorstvím kongregace Subiaco-Cassinese. Nachází se na svazích hory Massone s výhledem na jezero Orta a vždy se věnoval výrobě medu, džemů, lihovin a omáček.
Řazení produktů
Výpis produktů
Jednoduše: mléko, vlašské ořechy, cukr, kakao, máslo.
Sladko-kyselý džem doprovázející sýry a maso nebo na chlebu pro aperitivy a občerstvení.
Jemnost jablka a lehká kořeněnost skořice a hřebíčeku.
Hlavní ingrediencí jsou dýně Delica, ceněné pro svou přirozenou sladkost. Dýně 53 %, mrkev 21 %, citronová šťáva, citronová kůra.
Omáčka ze sladkých i chilli paprik, připravený bez vaření, ideální pro povzbuzení chuti masa a sýrů, jako koření těstovin, na chlebu pro bruschettu.
Na vývar, s čerstvou zeleninou a jodizovanou solí, bez konzervačních látek.






