Novinka
Kód: 2062 | Značka: TRAPISTI - Nový Dvůr, Česko

Dárkové balení - 3 hořčice - Starofrancouzská s medem a balzamikovým octem, Estragonová, Medová

449 Kč / ks
Skladem

V obměněném dárkovém balení přinášíme 3 nejnovější hořčice:

  • nahrubo mletou Starofrancouzskou obohacená o med a balzamikový ocet
  • Estragonovou
  • Medovou
 
 
Kategorie: Dárkové delikatesní balíčky
Hmotnost: 0.66 kg

NEJZRNITĚJŠÍ je Biohořčice po starofracouzsku s medem a balzamikovým octem. Jde o chuťově jemnější verzi Biohořčice starofrancouzské. Zrníčka jsou skoro v celku

Složení: kvasný lihový ocet*, hořčičné semínko*, med*(10 %), voda, balsamický ocet z Modeny*(6 %) , sůl, koření*. Bez konzervantů.
*Suroviny pocházející z ekologického zemědělství. CZ-BIO-002.

Průměrný obsah živin ve 100 g: Energetická hodnota: 626 kJ / 150 kcal. Tuky: 9 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,8 g. Sacharidy: 6,9 g, z toho cukry: 6,9 g. Bílkoviny: 6,7 g. Sůl: 4,7 g.

 

NEJNOVĚJŠÍ je jemně mletá estragonová hořčice, která nabízí jedinečnou chuť, spojující štiplavou sílu hořčice s anýzovou svěžestí estragonu.

Složení: ocet, voda, hořčičné semínko, slunečnicový olej, sůl, sušený estragon 1 %, přírodní aroma. Bez konzervantů.

Průměrný obsah živin ve 100 g: Energetická hodnota: 896 kJ / 214 kcal. Tuky: 18 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 1,6 g. Sacharidy: 7,2 g, z toho cukry: 1,7 g. Bílkoviny: 6,3 g. Sůl: 4,8 g.

 

NEJDIVOČEJŠÍ Hořčice medová je inspirovaná chovem našich včelek. Má trochu kyselejší chuť, ale med jí dodává sladký divoký nádech. Struktura je jemná.

Složení: hořčičné semínko*, ocet*, voda, med*(20 %), sůl, koření*. Bez konzervantů.

*Suroviny pocházející z ekologického zemědělství. CZ-BIO-002.

Průměrný obsah živin ve 100 g: Energetická hodnota: 873 kJ / 209 kcal. Tuky: 10 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,6 g. Sacharidy: 24 g, z toho cukry: 15 g. Bílkoviny: 5,1 g. Sůl: 4,7 g.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

V klášteře Nový Dvůr na Toužimsku žijí mniši, kteří se věnují nejen modlitbám, ale chovají i ovce, hospodaří v lese a vyrábí výbornou hořčici a další výrobky, které pocházejí z mateřského kláštera Sept-Fons ve Francii, kde mniši sídlí již od 12. století.

 

15-09-2017 klaster Novy Dvur konec leta


Hořčice je vyráběna podle originální trapistické receptury. Jedná se o výrobek vysoké kvality, příbuzný druhu francouzské hořčice. Skleničky z Nového Dvora se kromě Česka a Francie prodávají v Německu, Rakousku, Maďarsku.

Dále se vyrábí široká paleta dalších výrobků jako jsou potravinářské doplňky, bio produkty pro snídaně, sušenky, zavařeniny, želé, přírodní multivitamíny a minerály, které také navazují na tradici produktů z mateřského kláštera Sept-Fons ve Francii. Jejich tradice v pěstování ovoce a cereálií je dovedla k ovládnutí přírodního bohatství prostředí, kde žijí.

O komunitě: v roce 1991 přišli první Češi do opatství Sept-Fons ve Francii. Po sedmi letech se někteří vrací s plánem založit klášter v České republice. V roce 1999 byl objeven zchátralý barokní statek Nový Dvůr, který byl tím pravým místem pro vznik kláštera. Klášter Nový Dvůr byl postaven podle architektonického návrhu londýnského architekta Johna Pawsona a jeho spolupracovníků. Stavba kláštera byla zahájena v květnu roku 2000, některé přípravné práce byly provedeny již v roce 1999. Kostel byl vysvěcen 2. září 2004.

Řehole svatého Benedikta a cisterciácká tradice v sobě vyváženě pojí společný život a nezávislost, práci a modlitbu, chudobu, avšak nikoli nouzi, ticho, prostor a přísnou samotu, jež umožňují směřovat k Bohu v bratrské atmosféře. Cisterciácký mnich je cenobita. Ideál důvěrného společenství s Bohem žije uprostřed svých bratří. Tak jako jej manuální práce pevně poutá ke konkrétním věcem, upřímný bratrský život, který požaduje svatý Benedikt a tradice Cîteaux, jej zavazuje k životu v lásce.