NEJZRNITĚJŠÍ je Biohořčice po starofracouzsku s medem a balzamikovým octem. Jde o chuťově jemnější verzi Biohořčice starofrancouzské. Zrníčka jsou skoro v celku
Složení: kvasný lihový ocet*, hořčičné semínko*, med*(10 %), voda, balsamický ocet z Modeny*(6 %) , sůl, koření*. Bez konzervantů.
*Suroviny pocházející z ekologického zemědělství. CZ-BIO-002.
Průměrný obsah živin ve 100 g: Energetická hodnota: 626 kJ / 150 kcal. Tuky: 9 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,8 g. Sacharidy: 6,9 g, z toho cukry: 6,9 g. Bílkoviny: 6,7 g. Sůl: 4,7 g.
NEJNOVĚJŠÍ je jemně mletá estragonová hořčice, která nabízí jedinečnou chuť, spojující štiplavou sílu hořčice s anýzovou svěžestí estragonu.
Složení: ocet, voda, hořčičné semínko, slunečnicový olej, sůl, sušený estragon 1 %, přírodní aroma. Bez konzervantů.
Průměrný obsah živin ve 100 g: Energetická hodnota: 896 kJ / 214 kcal. Tuky: 18 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 1,6 g. Sacharidy: 7,2 g, z toho cukry: 1,7 g. Bílkoviny: 6,3 g. Sůl: 4,8 g.
NEJDIVOČEJŠÍ Hořčice medová je inspirovaná chovem našich včelek. Má trochu kyselejší chuť, ale med jí dodává sladký divoký nádech. Struktura je jemná.
Složení: hořčičné semínko*, ocet*, voda, med*(20 %), sůl, koření*. Bez konzervantů.
*Suroviny pocházející z ekologického zemědělství. CZ-BIO-002.
Průměrný obsah živin ve 100 g: Energetická hodnota: 873 kJ / 209 kcal. Tuky: 10 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,6 g. Sacharidy: 24 g, z toho cukry: 15 g. Bílkoviny: 5,1 g. Sůl: 4,7 g.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
V klášteře Nový Dvůr na Toužimsku žijí mniši, kteří se věnují nejen modlitbám, ale chovají i ovce, hospodaří v lese a vyrábí výbornou hořčici a další výrobky, které pocházejí z mateřského kláštera Sept-Fons ve Francii, kde mniši sídlí již od 12. století.

Hořčice je vyráběna podle originální trapistické receptury. Jedná se o výrobek vysoké kvality, příbuzný druhu francouzské hořčice. Skleničky z Nového Dvora se kromě Česka a Francie prodávají v Německu, Rakousku, Maďarsku.
Dále se vyrábí široká paleta dalších výrobků jako jsou potravinářské doplňky, bio produkty pro snídaně, sušenky, zavařeniny, želé, přírodní multivitamíny a minerály, které také navazují na tradici produktů z mateřského kláštera Sept-Fons ve Francii. Jejich tradice v pěstování ovoce a cereálií je dovedla k ovládnutí přírodního bohatství prostředí, kde žijí.
O komunitě: v roce 1991 přišli první Češi do opatství Sept-Fons ve Francii. Po sedmi letech se někteří vrací s plánem založit klášter v České republice. V roce 1999 byl objeven zchátralý barokní statek Nový Dvůr, který byl tím pravým místem pro vznik kláštera. Klášter Nový Dvůr byl postaven podle architektonického návrhu londýnského architekta Johna Pawsona a jeho spolupracovníků. Stavba kláštera byla zahájena v květnu roku 2000, některé přípravné práce byly provedeny již v roce 1999. Kostel byl vysvěcen 2. září 2004.
Řehole svatého Benedikta a cisterciácká tradice v sobě vyváženě pojí společný život a nezávislost, práci a modlitbu, chudobu, avšak nikoli nouzi, ticho, prostor a přísnou samotu, jež umožňují směřovat k Bohu v bratrské atmosféře. Cisterciácký mnich je cenobita. Ideál důvěrného společenství s Bohem žije uprostřed svých bratří. Tak jako jej manuální práce pevně poutá ke konkrétním věcem, upřímný bratrský život, který požaduje svatý Benedikt a tradice Cîteaux, jej zavazuje k životu v lásce.
